Rodbehandlinger

BEHANDLINGER

​Rodbehandlinger

 

Rodbehandling foretages i tilfælde af at der er et dybt hul i tanden, som går ind til tandens nerve. Tandens nerve kan også være skadet ved et traume, eller fordi der har været en dyb fyldning gennem mange år. I begge tilfælde trænger bakterier ind i tandens nerve, og kan give akutte smerter eller infektion på rodspidsen. Af og til opdages rodspidsbetændelse tilfældigt på et røntgenbillede taget til andet formål. Formålet med rodbehandlingen er at fjerne bakterierne.


Hvis tandens nerve er levende, foretages behandlingen under lokalbedøvelse. Kanalerne i tanden renses, og der skylles med desinficerende væske. Afslutningsvis fyldes kanalerne med et gummimateriale. Det er ofte nødvendigt at gå med et desinficerende indlæg i tanden før kanalerne kan fyldes.


Ca. 90% af alle rodbehandlinger lykkes, og tanden bliver smerte- og infektionsfri. Rodkanalsystemet kan indeholde små sidekanaler, og det er derfor ikke altid muligt at rense kanalsystemet fuldstændigt. Der tages derfor et røntgenbillede som kontrol efter 3-6 måneder.


Rodbehandlede tænder har en øget risiko for at knække, og det anbefales i mange tilfælde at sætte en krone på efter en observationstid på nogle måneder.​

 

Åbningstider

Mandag        08:00 - 18:00​

 

Tirsdag         07:30 - 17:00​

 

Onsdag         08:30 - 16:00​

 

Torsdag         07:30 - 17:00​

 

Fredag           08:00 - 13:00

 

Lørdag          Lukket​

Kontakt

Tandlægerne Forner & Borch

Østergade 27

1100 København K

 

E-mail: mail@tand-kgshave.dk

 

Telefon: +45 33 13 71 78